GIF vodič: Kako pravilno nanijeti hidratantnu kremu na lice

SNL

Muška koža nije sklona isušivanju pa se na njoj kasnije pojavljuju bore, ali koža muškaraca ima veći udio masti stoga su mlađi muškarci skloniji pojavi mitesera i drugih nečistoča. Niske temperature i zrak u grijanim prostorijama brže isušuju vašu kožu. Svaki muškarac koji drži do sebe bi trebao imati omanji arsenal proizvoda za njegu kože kako bi izbjegao ružne pojave poput prištića, upala ili suhih mjesta na licu. Mi vam donosimo GIF vodič o tome kako pravilno nanijeti hidratantnu kremu na lice (vjerovali ili ne, mnogi muškarci to rade pogrešno). Prije nego počnete prvo operite ruke i umijte se, a zatim slijedite ovih 5 jednostavnih koraka.


Na dlan iscjedite kremu, nešto više od veličine graškahidratantnakrema01


UOBIČAJNA POGREŠKA: koristite previše kreme. Količina kreme koju trebate koristiti je nešto veća od zrna graška. I zapamtite, kremu nanosite na sredinu vaših dlanova, a nikad na prste.Zagrijte kremu u rukama


hidratantnakrema02


 UOBIČAJNA POGREŠKA: nikad ne nanosite kremu prstima direktno na lice. Zagrijavanjem kreme u rukama omogućavate bolje apliciranje na lice i upijanje.


Nježnim kružnim pokretima nanesite kremu na obraze


hidratantnakrema03


UOBIČAJNA POGREŠKA: kremu nanosite pogrešnim redosljedom. Obično su obrazi najsuši dio lica (iako to može zavisiti od vašeg tipa kože), stoga dok imate najvišre kreme na rukama nanesite je na obraze.Zatim nanesite na čelo, pa tek onda na ostatak lica


hidratantnakrema04 


Nakon čela nanesite hidratantnu kremu na nos, T zonu, zatim na bradu, vrat i uši.Važan savjet: Pokreti neka vam budu lagani i nježni na prema gore, posebno na vratu.


hidratantnakrema05 


UOBIČAJNA POGREŠK: Nanosite kremu pokretima prema dolje. Nema potrebe da previše stišćete lice, koristitie lagane pokrete i nikad na prema dolje.


 Foto: BB