Savjeti za savršen ten

SNL

Kako se ljeto brzo približava, većina muškaraca je u potrazi za načinom kako da usavrše svoj ten ili da ga dovedu u red. Proizvodi za samotamnjenje nam mogu mnogo pomoći da se osjećamo zadovoljno u toplijim mjesecima, ali postoje i drugi trikove na koje su muškarci vjerovatno zaboravili ili nisu uopšte znali za njih. U nastavku vam donosimo par korisnih savjeta za sunčanje koje bi svakako trebali provjeriti. 


Koristite tamnije nijanse da bi naglasili mišiće


samotamnjenje_03 Proizvodi za samotamnjenje najviše su povezani sa ženama, ali ne postoji razlog zašto ih i muškarci nebi koristili. 

James Harknett, beauty expert i guru za sunčanje, muškarcima preporučuje proizvode za samotamnjenje. On je za poznati muški magazin Men's Health izjavio:Najlakši način da naglasite vaše mišiće jeste da koristite tamnije nijanse kreme za samotamnjenje. Dijelovi tijela na koje se nanese krema izgledat će zategnutija i imat će zlatni sjaj, to je najčešće područje abdomena. Korištenjem rukavice, ovi proizvodi se nanose brzo i jednostavno. Ako kremu nanosite kod kuće, savijte ruke i noge, i na naglašenim mjestima nanesite malo više kreme kako bi naglasili konture mišića.Priprema prije odlaska na odmorsamotamnjenje_02 Ako ove godine idete na odmor i želite izgledati najbolje što možete, Harknett također preporučuje da se proizvodi za samotamnjenje koriste prije putovanja.Dan ili dva prije polazka na odmor je najbolje vrijeme da nanesete proizvod za samotamnjene na kožu. Ključno je da prespavate sa kremom na koži kako bi ona prodrla što dublje, i da se nebi prerano isprala.Razmišljajte o cijelom tijelusamotamnjenje_04
 Kako se vrijeme poboljšava, to može biti veliki izazov za vaše ruke, noge i lice, ali ne smijete zaboraviti na ostatak svog tijela, pogotovo ako ste tip muškarca koji mnogo vremena provodi u majici i kratkim hlačama. Razmislite kako će vaše tijelo izgledati kada se skinete i pokažete torzo. Dobro pročitajte upute i razmislite o nanošenju kreme na cijelo tijelo, ne zaboravljajući vaša stopala. Za stopala je u redu da koristite sprej za sunčanje, no prije toga dobro ih oljuštrite kako bi skinuli mrtve stanice kože. Proizvodi za samotamnjenje mogu učiniti da vaš ten izgleda besprijekorno ukoliko ga koristite u razumnim količinama i ako savladate samu tehniku nanošenja. Zato idući put kada budete u trgovini nemojte da vas bude stid zgrabaiti jedno pakovanje kreme za samotamnjenje.