Otkrivamo na koje načine pospješiti rast brade

SNL

Brada je nešto što svaki muškarac u posljednje vrijeme želi da ima. Iako je ovaj trend uveliko zaživio odavno širom svijeta, kod nas je postao pravi trend, tako da je sve više bh muškaraca koji su shvatili da brada može pomoći boljem izgledu i imidžu.

Najteže je onima koji genteski nemaju predodređenu gustu bradu. Zbog toga smo za vas istražili i pitali one najbolje šta uraditi da raste brže, bolje i da nam bude gušća.

Prvi ili čak nultni korak za podlogu dobre brade jeste redovno njegovano, odnosno očišćeno lice. Kako je vrlo bitno da mrtve ćelije, koje su još gušće na koži mušksrca budu sklonjene, potrebno je pronaći sredstvo i svaki dan licu obezbijediti čišćenje.

Druga stvar koju su nam stručnjaci preporučili jeste da se poslije čišćenja brade ( ili posljednjeg brijanja ) koristi proizvod s eukaliptusom. 

Treći i bitan korak jeste paziti se urastanja dlake u kožu koja može stvoriti uplatu područja koji neće dozvoliti dlakama da rastu. S toga, ukoliko opazite ovakve dlake, odrstranite ih pažljivo pincetom i uradite dezinfekciju kože.

Vralo bitna stavka za uspješan rast brade jeste regeneriranje stanica kože, a to se dešava samo ukoliko tijelo odmara najmanje sedam sati dnevno.
Treningom pojačavamo znojne žljezde koje otvaraju naše pore, a samim tim otvara se put dlakama na bradi. S toga trening i redovan unos vode je bitan faktor, također.

Na kraju smo je naveli, ali su nam sagovornici potvrdili da je za rast brade potreban biotin koji možemo unositi u formi kapsule i tablete.