Greške koje pravimo pri brijanju

SNL

 Brada je muško obilježje i sa ponosom je brijemo i održavamo kako bi izgledali što ljepše i privlačnije. Međutim, iako to radimo svakodnevno, to ne znači da se brijemo pravilno i kvalitetno. Postoji dosta grešaka koje mnogi mušakrci prave, a da toga nisu i svjesni. Mi smo zbog toga odlučili da vam predstavimo najčešće greške koje muškarci prave tokom brijanja:


Loša priprema Većina muškaraca se prije brijanja samo umije hladnom vodom, što je potpuno pogrešno. Hladna voda ne može da omekša kožu i dlake, pa je brijanje zbog toga bolnije. Da bi ste omekšali kožu i dlake, potrebno je da na lice stavite vruć peškir. Tako ćete opustiti vaše dlake koje će se lakše sjeći i neće praviti iritaciju na koži.


Ne koristite prave alatke Morate da ispitate različite vrste brijača kako bi otkrili koji vam najviše odgovara. Neki koriste brijač sa više sječiva, dok drugi vole brijače za pokretnim zglobom. U svakom slučaju, morate pronaći brijač koji će dobro obaviti posao i koji će smanjiti iritaciju vaše kože. Ako želite da održavate bradu, onda istražite i kupite trimer ili mašinu za brijanje koja će odgovarati vašim potrebama.


Brijete se u suprotnom pravcu rasta dlake


 Iako neki misle da smjer brijanja nije bitan, to i te kako može napraviti razliku. Morate se truditi da pratite smjer u kome raste vaša dlaka. Tako ćete maksimalno smanjiti iritaciju kože i imat ćete najbolje moguće brijanje.


Ne tretirate kožu posle brijanja


 Muškarci su poznati po tome što ne koriste kreme i druge kozmetičke proizvode, ali kada je u pitanju brijanje to morate raditi. Poslije brijanja, koristite kremu i trudite se da bude bez alkohola kako bi smanjili iritaciju. Zatim sačekajte par minuta prije izlazka iz kuće. Ako izađete odmah iz kuće, svjež vazduh i bakterije iz vazduha mogu da upale i iritiraju vašu kožu. Zato se ujutru prvo obrijte, pa onda radite druge stvari, jer ćete tako dati vašoj koži vremena da se oporavi od iritacije brijanja.