Savjeti za bolji izgled brade

SNL

bolja-njega-brade-naslovna1 Ne morate se posebno zanimati za modu da budete svijesni da su brade još uvijek u modi. Od pune pa sve do kružne i balbo brade, brade su postale i ostale jednako važne kao i frizura. Brada je na neki način produžetak vašeg ličnog stila. Sa svim vrstama brada ukoliko želite da izgledate lijepo i uredno potrebna je velika njega i održavanje. Ponavljamo, održavanje je najvažnija stvar. U nastavku ćemo vam pokušati pomoći sa savjetima kako da vaša brada izgleda još bolje i njegovanije.Koji je stil brade idealan za mene?
bolja-njega-brade-01 Jedan od glavnih problema jeste odabrati i odrediti savršenu dužinu i oblik brade. Oblik će najbolje odrediti barber, ali tvoj stil i ukus moraju da djeluju na određivanje njenog oblika. Da li želiš da nakon njenog oblikovanja imaš nešto strožiji, više muški izraz lica ili da ublažiš već jake crte lica, bit će u stvari odrednice za njen oblik. Kada je dužina u pitanju, u velikoj mjeri zavisi i od kose. Moderne frizure često podrazumijevaju da kosa sa strane bude skoro sasvim ošišana, a da je gornji dio duži, pa uz takvu frizuru možeš imati nešto dužu bradu, a ukoliko imaš dužu kosu, onda će bolji izbor biti kraća brada, kako bi se izbijegao onaj “neuredni” izgled.
Redovno je peribolja-njega-brade-02 Njega brade nije tako jednostavna, budući da zahtijeva određenu pažnju. Ali, jedan od najvažnijih koraka je svakako da je redovno perete. Često se desi da mrvice hrane zalutaju u bradu, pogotovo ako je veća, i to će vam početi stvarati probleme. Sa stranim tijelima u bradi, koža reagira na osip, jer pokušava da se odbrani od stranih tijela. Sve ovo može da bude pokretač upaljene kože i osjećaja neugodnosti, svraba i masnije brade. Za punu ili dužu bradu šampon će biti sasvim dovoljan za njeno pranje.Piling gelbolja-njega-brade-03 Za kraće brade, manje od 2cm. piling lica je bolja opcija. Koristeći piling gel brada i koža će vam izgledati svježije, čišće i manje masna.Koristite ulja i hidratantne kremebolja-njega-brade-04 Ulja za bradu koja vidite po barber shopovim je namijenjena više dužim bradama. Ova ulja pomažu da se vrati prirodna vlažnost u folikule dlake. Prirodna vlažnost je još poznata i kao sebum, koji spriječava slabljenje korijena dlake. Ukoliko vam je brada nešto kraća, redovno nanošenje hidratantne kreme će biti sasvim dovoljno kako bi se spriječilo isušivanje kako kože tako i brade. Čini vam se kao previše napornog rada? Pa, svo ovo održavanje ima svoju svrhu s obzirom da je brada daleko više izložena štetnostima nego vaša frizura. Ako se ne njeguje pravilno, dobit ćemo perut u bradi, a to svakako želimo izbjeći.