Koje brade odgovaraju našem licu

SNL

NASLOVNA BRADA GRAFIKON TIP BRADE Devetnaest je oblika brada u svijetu, koje smo vam željeli prikazati na jednom mjestu, kroz grafikon. Pri tome želja nam je bila i da pojasnimo koji oblik brade odgovara vašem licu. Znamo za četiri oblika lica kojima ne odgavara svaki tip brade.Naglasimo i to da je proteklih godina brada dobila značajno mjesto kod muškarca kada je imidž ili stil u pitanju ali i nametnulo dosta pitanja, poput onih kako je održavati, puštati ili imati, a prije svega, da li će nam stajati. Iako je što duža brada postala must have, nije i ne može biti to slučaj sa svakim muškarcem. U nastavku teksta donosimo opise za lakše prepoznavanje željene brade kao i grafikon sa ilustracijama vrsta brada.KVADRATNI OBLIK LICAKod lica kvadratnog oblika cilj je da date licu okrugao oblik. To možete postići tako što ćete postići tako što ćete pustiti da vam vanjski dijelovi brade rastu bez potkraćivanja, dok ćete dijelove oko usana i nosa potkratiti kod vašeg brice.
DUGULJASTO ILI PRAVOUGAONO LICEOvdje važi pravilo stilizirane brade koja će vašem licu dati potreban «ćoškast» izgled. U ovom slučaju se ne preporučuju zalisci.
TROUGLASTO LICEUkoliko imate izraženu špicastu bradu, znak je da je lice trouglastog oblika i u tom slučaju je duga brada ili duže, a lijepo uređena, najbolje rješenje.
KRUŠKOLIKO LICEI ovdje važi pravilo trouglastog lica, jer je za ovaj oblik najzahvalnija duža brada koju preporučujemo da uređujete i održavate redovno u vašem barbershopu. Mens-Beard-Guide-Infographic-Real-Men-Real-Style-700