Kaputi koje ćeš moći nositi ove sezone

SNL

Iako je tek krenula jesen, većina već razmišlja o tome kako se opremiti za zimu, posebno jer su sve nove kolekcije već dostupne, a ponude uglavnom budu najbrojnije baš sada. Od raznih odjevnih komada, preko obuće, toplih i komada koji uz sve to izgledaju atraktivno, treba odabrati ono šta nam najviše odgovara, a uvijek je najveća odluka naći odgovarajuće jakne i kapute, budući da će baš oni obilježiti mjesece pred nama.

Ukoliko si u sličnoj dilemi, evo prijedloga koje to kapute možeš da pronađeš za sebe, koji su uvijek topli i dobra zaštita kada temperatura padne, a koje možeš da stilizuješ na različite načine. 

Karirani kaputi 

 

Ukoliko nisi u potrazi za onim klasičnim, jednobojnim kaputima, onda ćeš sigurno potražiti neki zanimljiviji, kaput koji može i najsvedeniju kombinaciju da učini zanimljivom i modernom. Karirana šara je ove sezona jedan od trendova koji će odgovarati svim muškarcima od stila. Najbolja strana ovakvog komada u tvom garderoberu jeste to što možeš da ih nosiš u najrazličitijim prilikama, uz razne autfite, od nekih opuštenijih, poput džinsa i duksa ili džempera, preko nešto elegantnijih, pa sve do formalnih i svečanijih odijela. Jedan komad za svaku situaciju čini da uložen novac iskoristiš do maksimuma.  

Parke

Iako ne mogu da se stave u red kaputa, budući da to nisu, parka jakne koje su duže, iznad ili ispod koljena, sigurno su zaslužile da se nađu u ormarima svih nas. Odlične su za casual autfite, ali se mogu iskoristiti i sa nešto formalnijim kombinacijama, kada želiš zanimljiviji izgled, budući da je spoj nespojivog uvijek jedan od poželjnijih trendova. Kako za svakodnevno odjevanje, kada želiš da prošetaš, odeš sa društvom na kafu ili uz formalnije, poslovne kombinacije, ovo je komad koji će savršeno ispratiti sve ono šta obučeš u toku jednog dana. 

Oversized

Još prošle jesenje i zimske sezone oversized komadi su postali aktuelni u muškoj modi, pa taj trend može bez ikakvih promjena i prepreka da se nastavi i sada. Ravnog kroja, nešto širih rukava, sasvim komotni, ovakvi kaputi osim udobnosti, odlične toplote i zaštite od hladnog vremena, pružaju atraktivan izgled bez obzira na to uz koji autfit ih poneseš. Možda je ovo jedna od najboljih investicija, budući da se nećeš osjećati stešnjeno kada počnu da se nose džemperi i deblji slojevi, a uvijek izgledaju dobro i kada ih kombinuješ i samo uz neku majicu ili košulju. 

Kaputi različite teksture

Zima je uvijek ljepša uz materijale koji odlično griju. Uglavnom ovakvi materijali čine da izgledamo u njima prilično krupnije, međutim, to nije nikakav problem kada uz materijal dobiješ i interesantnu teksturu koja funkcioniše uz sve ovo poput dobrog modnog detalja. Vuneni, kao jedni od najkvalitetnijih i najpogodnijih za zimsko vreme, somotski kaputi, biće pravi modni, ali i praktični pogodak. Budući da nam kaputi neće trebati još neki period, bar možemo da se nadamo da će biti tako, neka tokom jesenjih dana tvoj prvi izbor budu savršen i trench mantili koji odlično izgledaju u bilo kojoj prilici, od svakodnevnih, poslovnih, pa sve do onih svečanijih i formalnijih događaja. Bitno je samo sa čim ih kombinuješ, pa će i oni takav utisak ostaviti, a najbolje od svega jeste to što odlično idu uz skoro svaki stil.