Najbolje vintage prodavnice muške garderobe u Londonu

SNL

London je jedan od gradova koji se smatraju centrom vintage stila, sa mnogo vintage prodavnica u kojima možete ovakve odjevne komade. Oni koji su imali priliku da češće posjete britansku prestonicu, vjerovatno su svratili u neku od ovih prodavnica. Međutim, ako ove godine idete prvi put u London, a ljubitelj ste vintage garderobe, mi vas vodimo do najboljih londonskih prodavnica vintage garderobe. 


Beyond Retro, Brick Lane


vintageprodavnice01
U prodavnici vintage garderobe Beyond Retro, koja se nalazi u istočnom Londonu, možete pronaći garderobu koja ne pripada samo jednoj modnoj eri, već sve od džempera koji su obilježili devedesete do obuće iz pedesetih. O tome koliko je ova prodavnica popularna najbolje govori činjenica da se garderoba koja se u njoj prodaje putem oficijelnog sajta prodaje i šalje u sve dijelove svijeta.
Adresa: 110-112 Cheshire Street, London, E2 6EJ.

The Vintage Showroom, Covent Gardenvintageprodavnice02
Prodavnica The Vintage Showroom, smještena u Covent Gardenu, specijalizovana je za prodaju odjevnih komada iz sredine prošlog veka, ali i za prodaju tzv. country garderobe i vojničkih odjevnih komada. Međutim, moramo istaći da je ponuda u njoj ograničena, te da se ne može uvijek naći baš sve.Adresa: 14 Earlham Street, Seven Dials, London, WC2H 9LN.

Mint Vintage, Stoke Newington
vintageprodavnice03
Ova prodavnica smještena u istočnom Londonu može da se pokvali garderobom visokog kvaliteta, ali vintage duha. Svi odjevni komadi koji se u njoj prodaju su unikatni, a pritom svaki muškarac može naći komade koji potpuno odgovaraju njegovom stilu.Adresa: 71-73 Stoke Newington High Street, London, N16 8EL.

Fat Faced Cat, Islington
vintageprodavnice04
Smještena u bivšoj prodavnici igračaka, Fat Faced Cat u svojoj ponudu svega, od šešira pa sve do kofera. Iako nije najjeftinija prodavnica na našoj listi, ali odličan izbor i stručno osoblje će učiniti da vam se svaka kupovina isplati.Adresa: 22-24 Camden Passage, Islington, London, N1 8ED.

Blitz London, Brick Lane
vintageprodavnice05
Blitz London je najveća prodavnica vintage garderobe u Evropi, što i ne čudi, s obzirom na to da se u njoj može naći više od 20 000 odjevnih komada. Ono što ovoj prodavnici daje poseban šarm jeste osjećaj koji imate kada uđete u nju, jer je njen enterijer uređen tako da izgleda kao da ste se vratili u neko davno vrijeme. Pored garderobe, u ovoj prodavnici naći ćete i pregršt asesoara koji su pripadali vodećim trendovima u proteklim decenijama.
Adresa: 55-59 Hanbury Street, London, E1 5JP.

What The Butler Wore, Waterloo
vintageprodavnice06
What The Butler Wore je relativno malo poznata londonska prodavnica u kojoj se može naći garderoba iz šezdesetih i sedamdesetih godina. U njoj ćete naći mnogo interesantnih odjevnih komada, dok šarmu same prodavnice doprinosi i maca koju njeni vlasnici čuvaju, a koja se zove Binki.
Adresa: 108 Lower March, London, SE1 7AB.

Hornets, Kensington
vintageprodavnice07
Ova prodavnica smještena u zapadnom Londonu, zapravo u Kensingtonu, jedna je od onih koje su rezervisane za vintage komade koje su nosili pravi džentlmeni. Ona u potpunosti odiše prepoznatljivim vintage duhom, pa će se svi ljubitelji odjela i muških šešira izgubiti onog trenutka kada kroče u nju.
Adresa: 2 & 4 Kensington Church Walk, London, W8 4NB.

Absolute Vintage, Brick Lane
vintageprodavnice08
Ova prodavnica vintage garderobe koja se nalazi u Brick Laneu je jedna od najjeftinih prodavnica na našoj listi. Ako ste ljubitelj vintage farmerica i teksas jakni, ovo je pravo mjesto za vas.
Adresa: 15 Hanbury Street, London, E1 6QR.