Tom je postao najstariji igrač u povijesti američkog nogometa (NFL-a) koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača. Ali je, kažu, tata car!

To je Bradyu treći puta u karijeri da je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP), a rekorder je Peyton Manning koji je pet puta bio MVP. Brady ima priliku da postane prvi igrač, nakon Kurta Warnera 1999. godine, koji je bio MVP i osvajač Super Bowla u istoj sezoni. I dok se sav taj Super B zahuktavao svašta se deševalo. 


Jedan bostonski radio voditelj ( Rimer ) je na lokalnoj stanici WEEI sa svojim saradnikom analizirao novi Breyev dokumentarac po imenu "Tom vs. Time", i tokom razgovora opušteno isprozivao šampionovu kćerku i nazvao je "dosadnom malom upišuljom". Dotično dijete ima...eh...pet godina.


Bradyu se ovaj izbor riječi očekivano nije svidio. Par dana nakon ove emisije, Brady se tokom svog redovog uključenja u WEEI program "Kirk i Kalahan" požalio dvojici voditelja kako uopće nije cool što je njegova kćerka opisana na taj način, i kako će on sad dobrano razmisliti da li je u njegovom interesu i da dalje raduje njihove slušaoce svojim gostovanjima - koja, inače, traju već par sezona unazad.


Bostonski mediji su prenijeli kako je taj razgovor izgledao."Vidite...gostujem kod vas u programu već godinama, i poštujem vas i vaše stavove. Sve vrijeme se trudim da vam učinim, i vrlo sam razočaran onime što sam čuo. Moja kćerka, ili bilo koje drugo dijete, ne zaslužuju da ih iko tako naziva", ogorčen je bio Brady.


Jedan od voditelja, Kirk Minihejn, se izvinio u ime stanice. Brady je samo kratko odgovorio da će razmotriti da li i dalje želi da učestvuje u njihovom radio programu, i da u ovom trenutku ne želi više da razgovara sa njima.


Brady je inače nedavno pristao da nastavi sa svojim uključenjima, i kako prenose američke kolege WEEI se trenutno trudi svim silama da nekako izvadi situaciju. Prva stvar na dnevnom redu bila je suspenzija Rimera na neodređeno, koji je poslat kući iz Minesote odakle je trebalo da prati Superbol.


U drugim vijestima, riječ pissant (tj. "upišulja") je za samo jedan dan postala najpopularnija jezička pretraga na Google - Meriam-Vebster, čuveni američki izdavač specijalizovan za riječnike engleskog jezika, je prijavio skok od čak 115,000% u vezi sa ovom uvredom koja je, kako navode, svoj zenit popularnosti doživjela u ranom dvadesetom vijeku. Internet - zar nije sjajan?


A ovaj otac -  ma zar nije car, kralj?!