SNL istraživanje: Zašto trebamo prati zube električnom četkicom?

PR

U borbi protiv zubnih naslaga (zubnog plaka) uspješno se bore električne četkice Oral-B, što je dokazano i stručnom kliničkom studijom provedenom na 30 pacijenata.

Nakon pranja na površini zuba stvara se tanka ovojnica – pelikula, koja se sastoji od proteina i glikoproteina iz sline te ubrzo nastaje plak. Riječ je o mekanoj nakupini ostataka hrane, bakterija i njihovih produkata. 


Unutar njega se odvijaju brojne biokemijske reakcije koje posljedično dovode do gingivitisa, parodontitisa i stvaranja karijesa. Više o samom istraživanju i rezultatima rekle su nam doktorice dentalne medicine Renata Bračun i Dinka Diklić, koje su predvodile ovo korisno istraživanje: „Cilj istraživanja bio je dokazati učinkovitije uklanjanje zubnih naslaga redovitim korištenjem električne zubne četkice u usporedbi s klasičnom manualnom četkicom. Stepen oralne higijene i upale zubnog mesa određivali smo pomoću aproksimalnog plak indeksa i indeksa krvareće papile. Ispitanici su pregledani prije korištenja električne četkice te su ponovno pregledani nakon dva mjeseca korištenja električne četkice Oral-B Professional Care 500. Preduslov za učešće je bio nekorištenje električne četkice. Pokazalo se da su ispitanici imali i do 70 posto manje plaka na zubnim plohama te vidno smanjene znakove upale marginalne gingive u odnosu na one koji su prali manualnom četkicom. 


Dobijeni rezultati su u skladu s očekivanjima s obzirom na karakteristike električne četkice Oral B Professional Care 500. Svi učesnici istraživanja odlučni su u nastavku korištenja električne četkice Oral B Professional Care 500.“ Kvalitetnom higijenom usne šupljine ulažemo u svoje zdravlje, a samo dvije minute ujutro i navečer, uz korištenje električnih zubnih četkica Oral-B, dovoljne su za postizanje blistave čistoće kao nakon profesionalnog čišćenja kod stomatologa. Zahvaljujući 3D tehnologiji, ove četkice učinkovito uklanjaju zubne naslage i sprečavaju stvaranje kamenca. Ugrađeni mjerač vremena pomaže da četkamo zube svega dvije minute, što predstavlja optimalno vrijeme četkanja koje preporučuju stomatolozi. Sa 20.000 pulsacija u minuti te 8.800 rotacijskih pokreta u minuti pranje zubi postaje učinkovitije i ugodnije. Senzor pritiska pomaže da tijekom pranja previše ne pritišćemo zube i desni. Kod redovite upotrebe četkicu je dovoljno napuniti jednom sedmično. Svi mi imamo različite potrebe i preferencije u domeni dentalne higijene, kao i različita očekivanja od zubnih četkica. 


Zato je Oral-B razvio niz različitih glava za zubne četkice za različite individualne potrebe. Glave zubnih četkica kompatibilne su sa svim električnim zubnim četkicama Oral-B pa ih je lakše isprobati i pronaći onu koja najbolje odgovara našim potrebama.

Vašu Oral B četkicu možete nabaviti u DM radnjama!