Veliko Finale takmičenja New Musician or a brand new Band!

SNL

U petak, 06.10.2017.godine u Clubu Monument biće održano veliko finale takmičenja New Musician or a brand new Band. Takmičenje traje već 2 sedmice, te je u petak, pored nastupa takmičara predviđeno i proglašavanje pobjednika.

Pobjednik ove manifestacije će ostvariti pravo da besplatno snimi svoju autorsku stvar u studiju i pod producentskom palicom maestra Damira Arslanagića. Ovaj projekat simbioza je saradnje Cluba Monument i sarajevskog benda Sunday Stories, željnih da vrate BH muzičkoj sceni staru slavu novim zvucima. Takmičari su pokazali izrazito pozitivan stav prema komentarima žirija, pozitivnim ali i onim koji sugeriraju na sitne izmjene, te je polufinale, održano prošli petak, doživjelo ovacije publike i veliku podršku prema izvođačima. Interesantna je činjenica da su svi učesnici različiti karakterno i stilom muzike koji izvode, te se može poslušati ponešto za svačiji ukus- od veoma melodičnog i senzualnog glasa mlade Azre Akson, vokalistice mostarskog benda Tale Quale koji zrači prozračnošću i soulom, do snažnog operskog performansa Dejane Hršum, vokalistice rock/metal sarajevskog benda StarBridge, koji je sve prisutne ostavio bez teksta. Ne smiju se zanemariti ni šaljivost i veoma emotivni i iskreni tekstovi mlade mostarske kantautorice, virtuozne Anite Šunjić, koja je mnogima favorit takmičenja. Publika na sceni ima priliku vidjeti i mladu gitaristicu Andreu Perić (Tale Quale) za koju su uslijedile samo pohvale, dok je bubnjar Mirza Alendar dobio komentar ispred popularnog sarajevskog benda Futavci (žiri: Mirza Salković) da će u budućnosti zasigurno biti jedan od vrhunskih majstora svog instrumenta. Učesnici koji nastavljaju takmičenje u finalu su:

  • Tale Quale- Mostar (Azra Akson- vokal, Andrea Perić- gitara, Tarik Guzina- bas gitara, Mirza Alendar- bubnjevi)
  • Starbridge- Sarajevo (Dejana Hršum- vokal, Daniel Grahovac- gitara, Darko Hrgić- bas gitara, Svetozar Čanić- klavijature, Dragan Grahovac-  bubnjevi)
  • Anita Šunjić- Mostar

Žiri čine najkvalitetniji predstavnici svojih kompanija:

  • Zlatan Begić (Sunday Stories- bubanj)
  • Željko Stanojević (Face TV- popularni voditelj i novinar najgledanijih emisija)
  • Emir Saračević (Radio Sarajevo- najslušaniji voditelj, višenagrađivani basista)
  • Adi Gašić (Hair & Make Up Visažista poznatih lica Sarajeva)

Počasni članovi žirija, do sada su bili Elvis J.Kurtović i Mirza Salković, dok će na finalu takmičenja ovu ulogu preuzeti maestro Damir Arslanagić, koji će i raditi sa pobjednikom. Drugoplasiranom slijedi paket usluga Hair & Make Up od strane Adi Gašića (The Feel Salon). Posebna gošća u petak na finalu takmičenja, biti će, Amna Turković, koja vrijedi za jedan od najspecifičnijih glasova Sarajeva, kako kažu, diva u usponu. Amna će nastupiti za vrijeme glasanja žirija. Doprinos takmičenju, pored navedenih medija dali su i TVSA i SNL magazin. Finale Takmičenja u Cluba Monument počinje u 22:00sati u petak, 06.10.2017.godine i ulaz je slobodan za sve građane.