Premijerno izdanje Festivala 84 u organizaciji EXIT tima biće održano od 15. do 18. marta na Jahorini, a sve posjetioce novog zimskog festivala očekuju najbolji originalni sastojci novosadskog Exita, zvanično najboljeg europskog festivala, koji na olimpijskoj planini pružaju pravo festivalsko zimovanje. Festival 84 biće otvoren specijalnim događajem i dnevnim partijem u četvrtak, 15. marta, dok u petak ujutru počinje prava olimpijska žurka koja će trajati neprestano sve do nedjelje u preko 50 sati non-stop partijanja na ukupno pet dnevnih i noćnih bina širom Jahorine!

Olimpijski duh 1984. godine biće oživljen na glavnoj festivalskoj bini, Olympic Main Stage, na kojoj će nastupiti neka od najvećih imena svjetske elektronske scene, kao što su Sigma, Asian Dub Foundation, Joris Voorn, Umek, Burak Yeter, Filatov & Karas, Mahmut Orhan, Patrice Baumel, ali i regionalni velikani Bad Copy, Forest People, Frankie, Kontra & Indigo, Helem Nejse, Van Gogh, Zli Jay i Jung B. Muzički plamen na glavnoj bini, koja će biti smještena u velikom montažnom objektu ispred hotela Bistrica, će se paliti dva centralna dana festivala, 16. i 17. marta od 20h, dok će program trajati sve do 6h ujutru. 


Party ni tad ne staje, već se premješta na SUPER G Afterparty stage, koji će se nalaziti u klubu Bistrica. Program na ovoj pozornici počinjat će u ranim jutarnjim satima i trajat će sve do 10h, a publici na festivalu će se predstaviti klupske zvijezde Siniša Tamamović b2b Mladen Tomić, Woodie, Billain, Forest People, A Skitzo, Worda, Soole b2b Robert S, G.EDD b2b Fedja Knajd, Forniva b2b Andrej Jelić i Black Acid b2b Vanyano.Nema odmora na Festivalu 84 koji će predstaviti čak tri dnevne zone na ski stazama! Glavna dnevna bina u velikoj Exitovoj festivalskoj porodici nalazit će se pored hotela Vučko koja će raditi 16. i 17. marta od 11h ujutru do 17h popodne. Vučko binu će predvoditi njemački house mag Sandrino, kojeg nazivaju novim Dixonom, kao i vodeće regionalne zvijezde Marko Nastić u b2b setu s Dejanom Milićevićem, a biće tu još i Kristijan Molnar, Alexander de Funk i After Affair. 


Svoju dozu snijega i sunca posjetioci festivala moći će da dobiju na pozornici Addiko Jump Stage, koja će otvoriti i zatvoriti novi događaj. Ova pozornica će tokom sva četiri dana predstaviti najbolje svjetske hitove uz popularna regionalna DJ imena. Oni koji preferiraju više planinske predjele pozvani su na Switch Stage, pozornicu smještenu na 1.560m nadmorske visine kod ski-lifta Ogorjelica, koja će 16. i 17. marta od 10h do 17h predstavljati najbolje hip-hop, bass i d'n'b izvođače kao što su MR. Mehikano, Merakoon, DJ Soul, Said 5, Helem Nejse i Kontra & Indigo, uz specijalna gostovanja izvođača s glavne pozornice, koja se čuvaju kao iznenađenje!
Nema potrebe da se na Jahorinu ide automobilom jer je Festival 84 za svoje posjetioce organizirao autobuski prijevoz iz Sarajeva i s Pala do festivalske lokacije 16. i 17. marta u kontinuitetu od 20h do 23h, dok će posjetioci također organizirano kući moći da se vrate 17. i 18. marta od 03h do 6h. Cijena povratne karte je 9KM iz Sarajeva, tj. 6 KM s Pala.