Rimac u Ženevi predstavio svoj novi superautomobil - Concept Two

getty images, snl

Ženeva je - ostala bez daha! Najprije je nastao svojevrsni šok jer su na prostor gdje je svoju premijeru čekao drugi automobil Mate Rimca, Concept Two izašli planetarno popularni 2Cellos. Njihov je karakteristični zvuk ispunio dvoranu. A onda je krenuo Rimac. Definitivno najveća atrakcija Ženeve, prema službenim brojkama performansi, postat će najbržim i najsnažnijim automobilom na svijetu!

Vrata novog Rimčeva hiperautomobila su podizna (tzv. butterfly), a što se tiče prijenosa, C_Two koristi dvobrzinski mjenjač s dvije spojke na stražnjoj strani, a sprijeda je jednobrzinski mjenjač.C_Two koristi Rimac Torque Vectoring System koji je za kontrolu prijenosa koristio i Concept_One. Što se tiče autonomije modela C_Two, s jednim punjenjem Rimčev novi hiperautomobil može prijeći čak 650 kilometara.C_Two je električni hiperautomobil koji raspolaže snagom od nevjerojatnih 1914 konjskih snaga, a postiže ubrzanje od 96 km/h za 1,86 sekundi, što znači da je to električni automobil s najvećim ubrzanjem na svijetu.

 
C_Two dug je 4 metra i 75 centimetara, a širok gotovo dva metra (1986 mm). Visina mu iznosi nešto više od 120 centimetara, a težak je nešto manje od 2 tone (1950 kg).