Da li nam je potrebna još jedna društvena mreža?

getty images, snl

Istraživačka kuća GlobalWebIndex prikupila je podatke koji pokazuju da korisnici Interneta u svijetu u prosjeku dnevno provedu nešto manje od dva sata surfajući po društvenim mrežama i razmjenjujući poruke na njima. Očekivano, u ovim aktivnostima prednjače mlađi korisnici - skupina ljudi od 16 do 24 godine starosti na društvenim mrežama provede tek nešto manje od tri sata na dan.

Online život nam uzima svaku priliku za odmor, vrijeme koje trebamo provesti s obitelji i dragim ljudima. A u svijetu društvenih mreža pojavila se nova koja kako kažu, mogla bi ugroziti Instagram. Zove se Vero i slična je Instagramu osim što nema reklama (za sad), a sve ono što se pojavljuje na feedu ide kronološkim slijedom, a u aplikaciji postoje i kategorije kao što su filmovi, knjige… Iz tima koji je radio na kreiranju ove aplikacije za koju vam je potrebno nekoliko minuta da je „skinete“ na svoj uređaj kažu kako objave ne ovise o algoritmu. Vidi se i točno kada je nešto objavljeno, a objave se slažu upravo tim redom.


Prvi milijun korisnika aplikaciju može „skinuti“ besplatno, a nakon toga će ona biti dostupna po nekoj simboličnoj cijeni. Postajat će i business varijanta za tvrtke, ali će oni morati plaćati neku naknadu u svakom slučaju. Iako u uvjetima korištenja navode kako Vero ima pravo koristiti fotografije svojih korisnika bilo kada i bilo gdje, to mnoge nije spriječilo da aplikaciju odmah skinu i započnu svoju Vero avanturu. Predviđa se da će ova aplikacija postati popularna jer su korisnici Instagrama veoma frustrirani zbog algoritma aplikacije koji je pokrenut prošle godine i sada masovno promovišu Vero upravo na Instagramu.


Rating od 2,7 ne obećava, ali zapitajte se koliko će vam vremena ostati za život ako otvorite račun na još jednoj društvenoj mreži?