Ovo su trikovi koji će vam pomoći da imate savršeno organizovan ormar

getty images, snl

Ako trošite mnogo novaca na odjeću, brinite se o njoj. Ono što je specifično za muške ormare je što sadrže veliku količinu sakoa i jakni kao i specifičnih asesoara poput kravata koje se moraju dobro složiti kako se ne bi zgužvale.

Tijekom svake organizacije ormara neophodno je izdvojiti odjeću koju više ne nosite, kako biste napravili mjesta za postojeće komade i oslobodili prostor za nove. Zato izvucite iz zabačenih kutova stvari koje ste i zaboravili da ih imate. Razdvojite poslovnu odjeću od privatne.


1. Vješalice i police

Prema pravilima, možete birati dva načina slaganja, po boji ili komadu. Ako više volite da su sve hlače na jednom mjestu, onda ih vješajte i slažite jedne do drugih. Na vješalice idu hlače, sakoi, finije majice, a na police odjeća za teretanu, džemperi i farmerke.

Tanke vješalice uvijek su bolje ako nemate dovoljno prostora u ormaru, ali za veće i teže komade kao i one koji se gužvaju ipak će biti najbolje one drvene. Osim što su čvrste, imaju deblje krajeve pa će svaki komad odjeće bolje stajati.


2. Ladice

Veliki je izbor trgovina koje po povoljnim cijenama imaju platnene kutije s odjeljcima, a one su odlične za donje rublje ili primjerice čarape. 


3.Kaiševi i kravate

Nabavite policu za dodatke koju ćete postaviti na unutarnju stranu ormara ili na zid. To će vam pomoći da kravate i kaiševi zadrže oblik bolje nego kada su natrpani u ladici.

4. Vodite se jednogodišnjim pravilom

Ovo je jednostavno: ako određeni komad odjeće niste nosili godinu dana ili više, donirajte je. U suprotnom će vam zauzeti dragocjeni prostor – a vjerojatno vam neće nedostajati.Organizacijom ormara ćete ukloniti nepotrebni stres iz vašeg života i stvoriti si mogućnosti za neki novi outfit.