Pravila korištenja

Korištenjem portala SNL.BA prihvatate sljedeća pravila i uvjete korištenja.

Na korištenje web portala SNL.BA (u nastavku: Portal), u vlasništvu MEDIA PR, agencije za marketing i propagandu, i svih njegovih dijelova, uključujući i mobilnu stranicu, primjenjuju se ovi Uvjeti korištenja.

Izdavač Portala je MEDIA PR, agencija za marketing i propagandu, dr. Silve Rizvanbegović 20A, koje ovim Uvjetima utvrđuje prava i obaveze izdavača i korisnika Portala prilikom korištenja istog.

Korištenjem Portala, korisnik prihvata ove Uvjete korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio Portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

MEDIA PR, agencija za marketing i propagandu, posjetiocima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja Portala. Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Portala ukoliko ne krše Uvjete korištenja.

Portal se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja te linkova na vanjske stranice.

Portal sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje Portala koristite na vlastitu odgovornost i Portal se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.


Autorska prava

Portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale i registrovane žigove). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Portala koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava Portala i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na Portal postavili ili na kojima imaju pravo partneri i oglašivači.

Sadržaj na Portalu je zaštićen autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu pisanu dozvolu Portala ili oglašivača.

Ukoliko smatrate da je Portal povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji će biti uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.


Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Portal zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na Portalu bez obaveze prethodne najave.


Linkovi na druge web stranice

Portal sadrži linkove na web stranice trećih osoba. Portal linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan Portala. Sadržaj izvan Portala koristite na vlastitu odgovornost.


Zaštita privatnosti

Portal štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

Portal se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja Portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Portal može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o internet-provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Portal koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao Portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio onima koji ga posjećuju. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojim posjetiocima.

Portal se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika Portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.


Obaveze korisnika

Korisnicima Portala strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće BH i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, te štetan na bilo koji drugi način;
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima;
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe;
 • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane;
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja Portala i korisnika.

 • Poruke Portala i sponzora

  Portal svojim korisnicima može povremeno poslati obavijesti Portala i sponzora.


  Izmjene Uvjeta korištenja

  Portal zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. Navedene izmjene stupaju na snagu objavljivanjem na Portalu.


  Stupanje na snagu

  Ovi Uvjeti stupaju na snagu danom objavljivanja na Portalu.